Tomaterna är ute!

Jag är van att göra allting i väldigt hög fart. Både på jobbet och hemma. Trädgården är inget undantag. Jag kan verkligen längta till en tid när jag kan puttra runt i trädgården utan att ha andan i halsen. Men, nu är det en annan tid och om vill jag få nåt gjort gäller det att skynda sig.  
 
 
Jag till och med glömde att ta en före-bild för jag hade så bråttom. Men någonting som har stressat mig i värmen är de fina tomater som mamma odlat till mig. De behövde verkligen komma ut. För att göra det var jag tvungen att rensa bort allt som växt upp under våren. Meterhög kål, blommande vintersallat, mängder med ogräs och ett hundratal självsådda physalis. Dessutom ingick: gräva kanter, luckra all jord, vända ned koskit, laga bevattningssystemet, gräva ned slang till bevattningssystemet som Björn kört av, köra allt bortrensat till nya pallkragarna och hämta vatten. Sen kunde jag plantera tomaterna!
 
 
Lite extra gödsel i varje planteringsgrop och massa vatten och till slut kom ett tjugotal tomater ned i backen.
 
Delar av tunneln har jag gödslat med bokashi vilket märks tydligt i jordstrukturen,  som är mycket bättre där. Men än är det långt kvar till bra jord här och kommer kräva fortsatt jobb och gödsel under växtsäsongen. Nu ska ny uppbindning på plats och sen är det gurkornas tur! 
Powered by Jasper Roberts - Blog