Odla vallmofrön

För mig så har alltid grönsakerna kommit i första hand, blommorna i andra hand. Men sakta ändras även detta och jag märker hur både färg och form intresserar mig mer och mer. Något som jag tycker är extra roligt är när jag kan odla blommor med fler funktioner än att de bara är vackra. Förra året odlade jag massor av solrosor som sedan blev frön till fåglarna. Lägg gärna det inlägget! I år har alla solrosor dött, antingen för att de inte tålt de stora svängningarna i temperatur i orangeriet eller för att sniglarna har ätit upp dem. 1 enda självsådd solros står i trädgården i år. Synd men så är det varje år, inget är garanterat att lyckas och inget år är det andra likt. 
 
 
En annan favorit med fler funktioner är vallmo. Den är svår att odla här. Vid direktsådd tar sniglarna dem direkt och vid förodling verkar jag alltid misslyckas vid utplantering. Men som tur är behöver man inte jättemånga blommor för att ändå klara att vara självförsörjande på vallmofrön. Kapslarna blir ofta stora och innehåller tusentals frön. 
 
För att kunna äta fröna ska du titta efter sorter som heter papaver somniferum, de är ätliga. 
 
 
Jag använder fröna på bröd och i kakor. Väldigt gott med citron och vallmo i sockerkaka. Extra fint blir det om du "bröar" formen med socker och vallmofrön! 
Vallmo - Vallmofrön
Powered by Jasper Roberts - Blog