Lilla tapetserarskolan

 
Tapetsera är ju fantastiskt roligt! Har du inte provat så gör det! Här kommer några enkla tips om hur du kommer igång!
 
 
Skaffa verktyg. Du behöver lite av varje för att förenkla arbetet. Skrapa, liten gummiroller, lod, tapetkniv, trasa, vatten och handduk. Gärna även sax. Sen läser du också instruktionerna, köper rätt lim, roller och pensel.
 
 
Första våden är oftast svårast. Här gäller det att sätta rakt, till detta använder du lodet. Den här tapeten är en non woven vilket innebär att man kan rolla på limmet direkt på väggen. Väldigt praktiskt. När limmet är på, vilket görs en våd i taget, så lägger du rullen på golvet och drar upp längden och fäster på väggen. Använd lite "sömnsmån" längst upp. Detta skär du bort sen. För att få ett snyggt hörn så börjar du med första våden i hörnet.
 
 
Tryck försiktigt fast tapeten och håll lodet längs andra kanten på tapeten, bort från hörnet. Tapeten ska vara rak längs snöret. 
 
 
När tapeten är rak sätter du fast den genom att dra med skrapan från mitten och ut mot kanterna. Se till att tapeten fäster ordentligt i kanterna och att det inte blir några luftbubblor.
 
Skär av kanterna mot listerna och torka över med en lätt fuktad trasa. Sen är det bara att fortsätta. Nu vet du att tapeten är rak i vänsterkanten så det är bara att fortsätta åt det hållet.
 
Använd lodet när du fortsätter åt andra hållet. Och det är krångligt runt fönster och element, kämpa på! Det går! Ett bra tips är att inte ta för jobbig mönsterpassning i början. Jag har tapetserat rätt många gånger och jag gjorde ändå fel med den här tapeten.
 
 
 Ett pr timmar senare är det klart och rummet är helt förändrat! Älskar fina tapeter!
Sanderson - Tapet - så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog