Årets som gått - 2017

 
Nu har det snart gått ett år med blogg! Vid den här tiden förra året satt jag, efter att ha blivit puschad av vänner och försökte klura ut hur man startade en blogg. Efter att ha gjort fel ett par gånger lyckades jag efter någon vecka in i det nya året lägga upp mitt första inlägg.
 
 
Det handlade om den låda med reatulpaner som jag kom över och som resulterade i den här fina rabatten. Inslaget, som jag återkom till under året, har också blivit ett av mina mest lästa med ca 5000 visningar. Ingenting för bloggproffs men för mig känns det otroligt häftigt! 
 
Jag satte upp ambitionen att skriva ett blogginlägg per dag, vilket jag också har hållt, fram till slutet av året. Då har det varit så ont om tid, med mycket jobb, jobbresor och ickesovande barn som har tagit allt för mycket tid.  
 
 
Våren var vacker på många sätt, jag började jobba igen och trädgården såg ut att gå mot sitt finaste år någonsin. Föräldraledigheten med Isak, som trots allt det innebär att vara hemma med ett litet barn, hade också bjudit på 1 timmes trädgårdsjobb eller pyssel varje dag. Med 1 timmes jobb om dagen kommer du otroligt långt! 
 
 
Isak lär sig lukta på blommor.
 
 
Trots en kall och torr vår blev det ur odlarsypunkt en fin sommar med massor av skörd. Kortet ovan tycker jag är ett av säsongens finaste med broccoli, blomkål, ärter, bönor, squash, rödbeta och så rosenskäror, som blommade i mängder.
 
 
Kålen levererade fint och oj vad mycket kål det blev! Ännu står det kål kvar ute i landet. 
 
 
Det blev en sen start på tomatsäsongen men det blev ändå en del tomater tillslut. Får se om  nästa år kan bli bättre!
 
 
Mer skörd. Äntligen har jag ett bra morotsår och de flesta är gigantiska!
 
 
Det blev många fina buketter under säsongen. Rosenskära, zinnia, dahlia och tobaksblomma är några av favoriterna.
 
 
Rabarbersaft blev en ny favorit i år!
 
 
Slutet av sommaren bjöd på mängder av persikor. Så goda!
 
 
Så måste jag också nämna de enorma betorna som växte som kantväxt till tulpanrabatten. Har fortfarande kvar en hel korg!
 
 
Hösten bjöd på massor av fin mat! 
 
 
Och under höst och vinter har det funnit mycket att skörda och jag blir ständigt förvånad av hur fint vissa grönsaker klarar de ständiga omslagen i vädret på västkusten. 
 
 
Året avslutas med snö, som då och då ligger kvar och skapar lite extra stor längtan efter vår. Jag har lagt in de första fröbeställningarna och snart börjar jag att så. Längtar till ett nytt trädgårdsår! Hoppas du vill hänga med!
 
så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog