Komposten är tömd

 
Så äntligen var det dags att tömma och flytta komposten. Jag älskar kompostering men med hönor och bokashikompost blir det numera lite som hamnar i denna varmkompost. Ett par hinkar färskt matavfall har hamnat här i veckan när jag inte har fler bokashihinkar, men i övrigt är det månader sedan jag tömde i något här.
 
 
Sist jag kikade till komposten var den full av myror. Nu var det istället två kopparödlor som hade tagit komposten i besittning. De fick bli utsläppta att hitta nya hem.
 
 
Trots att komposten bara var halvfull blev det ändå rätt många skottkärror med fin kompostjord. Den har jag nu fyllt över i en av de gamla varmbänkarna, som numera står i tunneln. Dessa stod redan på plats och fick helt enkelt tunneln över sig när jag satte upp den. Materialet har sjunkit ihop väldigt mycket under säsongen och det passar perfekt att fylla på med mer jord. Detta blir en av de första ytor jag kommer förbereda för höst och vintersådderna. Komposten kommer jag istället att använda till de tidningar med bajs på som jag städar ur hönshuset varje dag. På så vis har jag enklare att kompostera hönsbajset och ha lite koll på den supernäringsrika jorden som produceras där. Jag drömmer om att kunna producera all jord och gödning jag behöver till både odlingen och trädgården. Kompost, bokashi och hönorna hjälper mig en bra bit på vägen!
kompost - kompostera i pallkrage - så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog