Egna russin

 
Vissa saker är kanske egentligen helt helt orimliga. Som att göra egna russin. MEN, trots att man måste ha en torkapparat igång i flera dagar så är det ju helt fantastiskt att förädla sånt som man har odlat. Man kan ju liksom inte slänga egna vindruvor när ingen vill äta mer och de börjar bli övermogna. Nehe du.
 
 Den här sorten heter Himrod och är grön, kärnfri och funkar att odla i stor kruka i mitt orangeri. Funkar givetvis i jorden i växthus också och kanske till och med ute.
 
 
Att man gärna skall sticka hål på dem så att det kan lufta från två håll hade kunnat vara som terapi om inte Isak stod som en mistlur i ena örat och Bianca kastade slime i soffan samtidigt. Men tillslut hamnade alla, pickade i ena änden med en potatissticka, i torkmaskinen.
 
 
Det ser rätt tråkigt ut när de gröna druvorna blir bruna. Men när man får plockat ihop dem i en påse så ser det ju ut som vanliga russin. Och herregud, lätt de godaste russinen jag ätit någonsin. Punkt. Hade jag haft nån koll på vad elen kostar och hur mycket apparaten drar hade jag ju även kunnat räkna ut om det var de dyraste eller billigaste russinen jag någonsin ätit. Ni som känner mig vet att det kommer aldrig hända. Så vi stannar vid de godaste russinen. Ever!
 
Följ mig på sociala medier:
 
 
Facebook/sasomihimlen.se
instagram: stilleemma
youtube: så som i himlen odling
 
egna russin - russin
1
Marie

Ha ha ja så är det. Var o en pratar sig själv till pass. Var glad att det är eget o hemodlat o barnen va me o alla tycker att årets lussekatter kommer att nå en ny höjdpunkt. Puss

Svar: ja eller hur! :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog