Pumpabiscotti

En av de godaste kakorna jag vet är biscotti. Därför älskar jag när det är dags att göra dem på egna pumpafrön. Barnen tycker också det är jättekul, allt från att såga upp pumpan, gröpa ur alla frön och baka. Receptet kommer från Sara Bäckmos bok Skillnadens trädgård.
 
 
Recept:
150-200 gram pumpakärnor
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl mjuk honung
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
 Gröp ur och skölj kärnorna. Jag brukar strunta i att rosta dem, tycker det blir mer bett i om man har dem råa. 
Rör sedan smör, honung och socker poröst. Blanda i ägg, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sist kärnorna. Blanda ihop och forma sedan 6 längder, lite kortare än kortsidan av en plåt. Grädda i 15 minuter på 200 grader. Ta sedan ut, låt svalna lite, skär upp i längder. Ställ kakorna på högkant och grädda ca 5-10 minuter till.
 
Enjoy!
 
 
 
1
Marie

De är jättegoda verkligen. Ledsen at jag inte har en nakenpumpa. Kan man använda köpta frön? 👍😘🤗

Svar: Absolut!
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog