Inga persikor i år

De stunder som jag har haft i trädgården i år har varit korta och väldigt koncentrerade. Så koncentrerade att jag inte märkt att persikoträdet inte blommar. 
 
Så när jag väl höjde blicken och tittade inser jag att trädet är dött. Så synd! Så goda persikor...
 
 
Det här är ju en sort som tål kyla och frost så jag vet inte vad som har hänt. Jg har provat att klippa av en del grenar och inte hittat någon levande ved. Däremot tycker jag att det ser lite grönt ut när jag skrapar på stammen. I vilket fall får det stå kvar där det står och så får jag se om de kommer några skott från stammen. Annars är det bara att kolla ut en ny plats i trädgården för ett nytt träd!
 
 
Förra året bjöd på ett överflöd av persikor. Nu dröjer det alltså ett par år till nästa gång. Nu håller jag tummarna för nektarinerna.

Övervintrad spenat

Trots den trasiga tunneln så har den ändå fyllt sin funktion. Idag skördar jag den sista övervintrade spenaten! 
 
 
Det här härliga knippet av sorten "red veined" fick följa med in idag. Och jag hittade också övervintrar kål, jag har visst kål på alla möjliga ställen! 
 
Nu är det bara resterna av vintersallaten, som börjar gå upp i blom, som ska få flytta och fröa av sig, innan jag gödslar och sätter ut tomaterna!
Övervintra spenat

Laga tunnel

Inte mitt bästa köp ska erkännas. Tunneln för 2000 kronor höll ungefär 7 månader, sedan blåste ett av rören av. Detta ledde till att plasten blåste upp på ena sidan och rev upp hål i sömmarna. Med lite tur håller den över sommaren!
 
 
Det blev till att prova en del olika verktyg och en del svordomar för att lyckas kapa och böja till de trasiga delarna, dessutom var det 40 grader i tunneln. Årets varmaste dag hittills gjorde inte det hela enklare. 
 
 
Efter en stunds kämpande tillsammans med missnöjda barn, sätt det nya röret på plats. Detta sitter utanpå de gamla avsågade bitarna. 
 
Trots den dåliga kvaliteten, vilket jag räknade med för den pengen, har funktion en verkligen fyllt sitt syfte. Nu är bara frågan, vad ska jag investera i istället?
tunnelväxthus
Powered by Jasper Roberts - Blog