Sommarblomsrabatt

 
Förra årets kalla vår och sommar gjorde att det tog lång tid för rosenskäran att ta sig. Dessutom åt sniglarna upp nästan allt när vi var en vecka på österlen. Men sen blev det verkligen ett härligt överdåd. Plantorna blev så stora att jag fick kapa dem med grensax på hösten. I år blir det mer rosenskära men också mörk blåklint, vallmo, aster, violkungsljus och drakmynta. Som alltid blir det platsbrist! Kanske blir det att bredda rabatterna lite? 

Nytt tillskott- kycklingar

Ur kullen av sju kycklingar som jag hämtade i höstas så blev det två tuppar. Nu har den andre tuppen också lämnat och fått flytta tillbaka hem. 
 
 
I stället fick två nya raringar följa med hem! Dessa får gå avskilt tills de fått alla fjädrar och det blivit var.are ute. Då tänker jag att de ska få prova att bo i det flyttbara hönshuset jag fått. Blir spännande! 
Kycklingar
1

Lite kärlek till krukväxterna

 
Nu blir det ljusare hela tiden och det är dags att ge krukväxterna lite kärlek. Plantera om i ny jord och frisera där det behövs. De flesta häng eller klätterväggen klarar tuff beskärning. Som den här, under vintern har den förvandlats till ett stort trassel som inte gick att reda ut. Bara att klippa ned och låta växten börja om!
Powered by Jasper Roberts - Blog