Fläderblomssaft

Det här är barnens favoritsaft! Jag gör så mycket som jag kan så att vi är självförsörjande på saft året om.
 
 
Vi går ut med skål och saxar. En full skål är lagom till en sats. 
 
Recept:
 
2 liter vatten 
60 g citronsyra
Ca 30 fläderblomsklasar
4 citroner
2 kg socker
 
Skiva citronerna och lägg i en stor skål eller kastrull. Koka upp vatten och socker. Ta av från värmen och rör i citronsyran. Häll över citronerna och fläderblommorna. Låt stå i kylen ett par dagar.
 
 
Efter ett par dagar luktar det ljuvligt i kylen! Sila av genom handduk och tappa upp på flaskor. Jag brukar hälla upp en flaska på glas, det som går åt med en gång, resten på plastflaskor som kan frysas.  
 
 
Fläder - Flädersaft
Powered by Jasper Roberts - Blog