Spaljering mot hönshuset

Efter riktigt många sura miner så satte jag ändå det fyndade äppelträdet "Fredrik" mot hönshuset. Och ja det kommer bli svårt att måla men sen då. Det får väl bli det. Det kommer ju bli så fint!
 
 
En spaljé att fästa mot ska upp och sen kanske det blir att kapa ett till skott. Men då blir det inte symmetriskt mellan antal grenar per stam. Kanske kapa en och låta ett annat skott växa upp. Ja blir ett kärt bekymmer när det tar fart i vår. 
Fredrik - äppelträd

Lita inte på alla råd

I flera dagar har jag varit så sjuk att jag knappt har orkat att se på tv än mindre läsa. Men nu på sluttampen plockade jag fram och läste lite i John Seymors klassiska bok självhushållning. Förutom att jag stör mig på hans ton  är det en bra bok på många sätt. Men vissa av råden, herregud. Tur att man inte har läst och följt dessa.
 
 
Längst ned på denna sida står det om amerikanska blåbär. Låt inte busken få någon frukt de första FYRA åren! Herregud, vilket värdelöst råd. Vem vill vänta 4 år när man får jätteskörd året efter plantering? 
 
Nä lärdomen blir som vanligt att lyssna lagom till andras råd, även mina egna, och testa, testa, testa. Alla trädgårdar och odlare är olika och vi kommer bara framåt när vi testar nytt! 
Självhushållning - så som i himlen

Omplantering

Jag sår persilja och koriander i tussar och planterar om så fort det går. Det växer snabbt under lysrören!
 
 
Isak hjälper till!
 
 
Eget frö med stark växtkraft! Tar du eget frö av persilja är du självförsörjande för all framtid. Och glöm inte att hela tiden så nytt!
Koriander - Persilja - eget frö
Powered by Jasper Roberts - Blog