Första chilin

Oj vad tidigt! Egentligen ska man kanske ta bort blommor när det är så här tidigt och plantorna fortfarande är små. Men jag har oftast vare sig tid eller hjärta till det. 
 
Så, tada! Första chilin! Men den fick bli skördad grön. Längre kan jag inte vänta, då kommer det säkert inga andra frukter.
 
 
chili

Det blir inte alltid som man tänkt ut sig - del 100

Nyss hemkommen från Amsterdam känner till och med jag, som är ständigt är täppt i näsan att något eller någon dött och ruttnat medan jag varit hemifrån. 
 
 
Tack och lov var det bara den här sötpotatisen! Trots fint rotsystem hade hela potatisen säckat ihop och ruttnat. Nu för tiden är jag superkänslig för ruttna grönsaker (och uppspydda möss) så det var med viss möda som denna hamnade i bokashihinken och vasen  fick nytt liv. 
 
On the bright side: En sak mindre att hålla ordning på i den kanske, tidsmässigt, tajtaste odlingsäsongen ever. 
odla sötpotatis

Paprika - barnens favvo

Något som jag tycker är lite konstigt, är att barnens favoritgrönsak är paprika. Själv tog det lång tid att börja gilla paprika, tycker att smaken nästan kan vara metallisk snarare än söt. 
 
Förra årets försök med paprika gick sådär. Allt som stod i källaren fick svåra lusangrepp och hämtade sig aldrig riktigt.
 
 
I år har jag fjäskat med både ny belysning och rumstemperatur. Belöningen har blivit ett gäng med fina plantor, främst av sorten "snacking purple". Blir spännande att se om det blir bättre skörd i år. 
 
 
3 lila paprikor som nu även fått ny jord. Ett gäng till skall få samma behandling innan de får komma tillbaka in. Ett par veckor till får de står inne i fönstren innan de får komma ut i orangeriet innan slutplantering i tunnelväxthudet. 
Powered by Jasper Roberts - Blog