Självsått - pricken över i:et

 
Visst är det väl så att självsått är otroligt vackert?! På flera ställen i trädgården förstöker jag vara tillåtande och låta växterna självså sig. Passar ju jättebra när man är både lite lat, har ont om tid och vill ha en sån där lite lurvig känsla i trädgården. Det har är ett gäng krukor som står vid vår trappa på framsidan. Här har en mörk klöver självsått sig. Jag rycker upp ett par tussar här och där men låter det mesta stå. Det blir ytterligare en inramning och kontrast till krukorna som jag tycker är superfin! Att låta växter självså sig i grus är också en väldigt effektivt på andra sätt. Här trivs flera perenna och bienna växter och när de väl grott går de lätt att flytta till ny växtplats. Då slipper man helt momentet med sådd och allt som man skall hålla ordning på där. Väldigt behändigt. 
 
Vad självsår sig i ditt grus?
självsådd - så som i himlen
2
Marie

Jag har gul nunneört o förjät mig ej över allt. Rycker bort ibland men gillar också när det självsår sig. Inte lupiner dock. Dom vill jag gärna ska hålla sig i diket

Malin

Inget mer spännande än gräs tyvärr. Och det växer så bra att gruset snart inte syns! 😊 Men en självsådd överraskning var en stor fin solros som någon fågel valde att placera strategiskt i en rabatt runt vårt döda äppleträd! Så nästa år ska jag så solrosor där med mening eftersom dom uppenbarligen kommer att trivas!

Svar: Låter super. Här har solrosorna varit enorma. Kul eftersom det precis som du säger blir fin fågelmat. Att de sprider dem ser jag som bonus :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog