Plantering i svåra lägen

 
Ja vad vill jag säga med det här bilden tänker ni. En halvskruttig plantering och en rätt kass bild. Jag får försvara mig med att det ser bättre ut i verkligheten! 
 
Vad jag vill visa är ett av mina stora problemområden i trädgården. Vårt hus ligger på en sluttande tomt där trädgården och huset ligger i nivå på baksidan men på framsidan är det två rätt branta sluttningar. Där växer i dagsläget bara gräs på ena sidan och gräs och lite blommor på andra sidan.
 
Här skulle man ju givetsvis behöva göra en storsatsning. Antingen göra terasser, eller röja hela yta och plantera. Det får bli någon gång i framtiden om någonsin.
 
Men på bilden ovan ser ni ett experiment. Det här är ett litet hörn av slänten där den möter den grusade yta brevid huset och angränsar till stentrappan som leder ned till resten av trädgården. Här satte jag förra året ut massor av reaplantor. Främst kryddor som sprider sig mycket. Oregano, olika myntor, salvia och nepeta. Här är det mest grus, det är väldrenerat och soligt. Och ja, det funkar! Kryddorna sprider sig långsamt åt alla håll och jag tänker att om jag nu kan rensa undan lite gräs i taget runt om kring så kanske det blir som en stort hav av mynta tillslut. Som man kan dra handen över när man går längs gången.
 
Vad tror ni? Mycket roligare än gräs i alla fall!
 
kryddor - plantering i sluttning - så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog