Nyponsoppa

En av de allra godaste sakerna att göra med nyplockade nypon är såklart nyponsoppa!
 
 
Recept:
 
1 liter nypon
1 liter vatten
2 dl socker
 
Skölj och ta bort blomfästena på nyponen. Du behöver inte dela eller rensa bort kärnorna. Koka nypon och vatten i ca 30 minuter eller tills det är tillräckligt mosigt. Detta kan skilja lite på olika nypon. Mosa eller mixa till en slät massa. Passera genom sil. Häll gärna på lite vatten på kärnorna och sila igen för att verkligen få ut av nyponen. 
 
Koka sedan upp den passerade nyponmassan med sockret. Börja alltid med mindre socker och smaka dig fram. Späd med mer vatten om du behöver. 
 
 
Jag fryser in en del och då späder jag inte med vatten för att spara plats i frysen. 
 
Sen är det bara att välja tillbehör till nyponsoppan. Minimarshmallows, grädde, glass eller mandelbiskvier. Eller på en dag när man verkligen behöver unna sig, kanske alltihop?
Powered by Jasper Roberts - Blog