Mina favoriter- Persika

 
 
En hel del personer som jag träffar säger att de får lätt prestationsångest över att se vad jag odlar. Det är ju såklart inte det jag vill uppnå utan visa att det går att odla trots att man gör massa annat. Jobba heltid, ha fullt upp med barn och aktiviteter. Och visst är det körigt ibland. Nu är verkligen den tid på året som är jobbigast för mig. Björn är borta mycket med jobbet och själv har jag fullt upp. Dessutom står det mat i hela trädgården som vill bli uppäten.
 
 
För dig som känner likadant och bara inte orkar odla massa grönsaker så kommer här mitt bästa tips! Satsa på frukt och bär! Kolla in bilden ovan! Visst blir man glad! Att odla egna persikor är liksom pricken över i:et på hösten. Att få bära in en hel famn full, från ett litet skraltigt träd känns lika overkligt varje år.
 
Så se till att köpa ett persikoträd du också! Detta heter "frost" och ska funka till zon 5. Vill så klart ha en skön plats i trädgården där det slipper för mycket blåst. Och ju mer sol desto sötare frukter.
 
 
odla persika - persika frost - så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog