Att få in grönsaker i maten

I år har jag den stora lyckan att ha lyckats odla riktigt mycket morötter. Närmare 20 meter för att vara exakt. De har fått kanta nästan varje pallkrage och varje meter här och där har pysslats om och vattnats och vattnats. 
 
 
 Morötter går åt på löpande band här hemma och förutom att ätas rå så använder vi den mycket i mat. De flesta grönsaker försöker vi äta med skal, för att få i oss så mycket nyttigheter som möjligt. De får ofta lite tråkigare färg, som ni ser ovan till vänster. De passar perfekt att blanda i maten. Ska man äta rårivna morötter kan man unna sig att skala moroten. Det ser finare ut och barnen glufsar i sig. Man äter ju verkligen med ögonen och det som ser fint ut upplevs som godare.
 
 
Den oskalade moroten passar perfekt att riva ned i köttfärssås, gärna tillsammans med egna tomater och basilika. Mums!
Köttfärsås - Rivna morötter - så som i himlen
1
Marie

Smart, mums👍😘

Svar: Tack Thea ;)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog