Vinterodling - nu kör vi!

 
Nu är det riggat! Alla tomater och gurkor är utrivna, jorden är gödslad och allt jag sått är utplanterat.
 
 
Vintersallat, sallat, spenat, vinterportlak, spenat, minipakchoi, dill, olika sorters kål, ruccola, rödbeta och rädisa. Dessa har jag sått i omgångar under augusti. 
 
 
 De flesta plantor är små och med det avtagande ljuset kommer de inte hinna växa så mycket mer. Men en del av kålen är sådd tidigare och det kommer vi kunna skörda nu under hösten/vintern. 
 
 
 Idealiskt hade nog varit att så ännu lite tidigare. Men det här är ju första gången jag faktiskt ska försöka övervintra plantor. Målet är ju att ha en supertidig skörd nästa år!
 
Nu är största hotet fukten. Håll tummarna!
Vinterodling - så som i himlen

Det blir inte alltid som man tänkt sig- sårskador

Ajajaj! Mitt i höstgödslingen fick jag verkligen hjärtat i halsgropen.
 
 
 Det här är aprikosträdet. Som har burit så mycket frukt att grenarna nästa knäckts i år. Jag har fegat och inte beskurit det tillräckligt vilket reulterat i långa svaga grenar. I all stress förra året med liten bebis gjorde jag också vad som skulle vara en väldigt tillfällig lösning. En bit elsladd som låg i fickan fick bli en uppbindning som jag sen helt har glömt bort. Jag fick lirkat bort tråden med det är ett riktigt fult sår med massor av sav som runnit ut. Nu gäller det att hålla tummarna!
Sårskador - så som i himlen

Första majsskörden

Sent som tusan känns det, den första majsen. Men nu har vi ätit den första majskolven. Oj vilken lycka!
 
 
Årets majsplantering har verkligen inte blivit lyckad, det kommer kanske bli ett tiotal kolvar. Men det känns ändå som ett mindre mirakel att få ta bort blad efter blad och se en fullmatad kolv. Jippi!
 
 
Och vet ni. Det som aldrig händer, hände. Båda barnen satt i tystnad och gnagde på sina majskolvar. I säkert 5 minuter! Sorten heter "Sweet Nugget" och var verkligen supergod.
 
 
Bianca, som går igenom en fas av skepsis till allt annat än pasta, korv och makaroner och någon morot här och där, ville ha mer. Javisst, ta min också! Gissar att vi kommer ha ätit upp majsen på två dagar i den här takten. Nästa år blir det definitivt mer majs. Gärna i ett helt eget kvarter. Eller är det nu jag plöjer upp hela gräsmattan nedan för häcken och anlägger ett majsfält nästa år?
majs sweet nugget
1
Powered by Jasper Roberts - Blog