Film

Idag blir det film. Kolla in länk på facebook eller dirket på youtube. Sök på så som i himlen odling.
 
 

Att få in grönsaker i maten

I år har jag den stora lyckan att ha lyckats odla riktigt mycket morötter. Närmare 20 meter för att vara exakt. De har fått kanta nästan varje pallkrage och varje meter här och där har pysslats om och vattnats och vattnats. 
 
 
 Morötter går åt på löpande band här hemma och förutom att ätas rå så använder vi den mycket i mat. De flesta grönsaker försöker vi äta med skal, för att få i oss så mycket nyttigheter som möjligt. De får ofta lite tråkigare färg, som ni ser ovan till vänster. De passar perfekt att blanda i maten. Ska man äta rårivna morötter kan man unna sig att skala moroten. Det ser finare ut och barnen glufsar i sig. Man äter ju verkligen med ögonen och det som ser fint ut upplevs som godare.
 
 
Den oskalade moroten passar perfekt att riva ned i köttfärssås, gärna tillsammans med egna tomater och basilika. Mums!
Köttfärsås - Rivna morötter - så som i himlen
1

Lagra lök -del 2

När man sorterar löken så titta noga efter de lökar som har blommat. De har en lite tjockare stängel som inte skrumpnar ihop.
 
 
På utsidan ser allt fint ut men....
 
 
Men delar man löken ser att blomstängeln har börjat ruttna inuti. 
 
 
Låter man de här lökarna ligga så ruttnar de snabbt. Men sorterar man ut det med en gång går det fint att bara pilla ut mittdelen. Resten hackar jag ock fryser. Det är suveränt att ha hackad lök i frysen. Hackar man färsk lök är den inte alls lika stark och man behöver inte gråta lika mycket. På det sättet har man både underlättat för sig själv och tagit vara på alla lök.
Powered by Jasper Roberts - Blog