Äppelmustning

 
Jag älskar att musta äpplen. Men i år har det inte funnits möjligheter. Min operation med gräv och lyftförbud gör att allt trädgårdsarbete blir extremt svårt. Dessutom har vi få äpplen. Och det krävs mycket äpplen. En ikeapåse går åt till varje pressning och blir ca 10-12 liter.
 
 
 Vi kör på helt manuella grejer vilket innebär att äppelmustningen är en tidskrävande historia. När vi först köpte krossen och pressen tänkte vi mest på pris, helt ovetande och okunniga som vi var. Då använde jag heller knappt facebook och än mindre var med i några trädgårdsgrupper att rådfråga. Då hade jag köpt något helt annat. Detta innebär att vi måste klyfta äpplena för annars klarar inte krossen av dem. 
 
 
 Här gäller det att veva på!
 
 
Dagens träningspass, alla hjälper till!
 
 
I alla fall tidvis glada medhjälpare.
 
 
Den första juicen börjar rinna innan man ens sätter press på äpplena är helt klart den godaste. Den är ljus, söt och aromatisk. Slurp!
 
 
Så här ser pressen ut som vi använder, den gamla hederliga modellen.
 
 
Ca 2 timmars jobb resulterar i ca 15 liter äppelmust.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
så som i himlen - äppelmust
Powered by Jasper Roberts - Blog