Istället för guaca

 
Ja, precis som för alla andra blir det en del tacos även hos oss. Nu i helgen körde vi swedish-style med renodlat. Bland annat byttes guacamole ut mot den här röran.
 
Recept:
 
1 burk creme fraiche
1 liter knippe persilja
1 halv chili
1 pressad lime
1 pressad vitlök
 
Mixa alltihop och Viola!
 
 
 
Ja, egen majs, morötter, mål och guaca funkade fint till tacosen!
Guacamole

Mera bönor

 
Visst blir man lycklig när man hittar borlottobönor bland de vissnade  bladmassorna! De här sådde jag i slutet av juli i Biancas pallkragar. Perfekt lunchmat! 
Bönor borlotto - så som i himlen

Syra morötter

 
Med de gigantiska morötterna passar det fint att göra ett par burkar med syrade morötter. 
 
Morötter avger inte lika mycket egen vätska så här behöver man hälla på vatten och salt. Rör ut 30g salt i vatten och häll på över rivna morötter som du packat i glasburk. 
 
Sedan låter du stå någon dag i rumstemperatur så att processen kommer igång. Efter det 2 veckor i ca 15 grader och sen kylskåpet. 
 
 
Sen är det bara att käka och glädja både magen och immunförsvaret!
Syra morötter
Powered by Jasper Roberts - Blog