Äntligen uppe - tunnelväxthuset

Efter att ha stirrat på de 2 bruna lådorna i ett par veckor passade det äntligen in att resa tunneln. Tack till Erika för hjälpen med att montera stommen. Ett litet shout-out får även Patrik och Björn som hjälpte till på slutet. 
 
 
Här kunde ni ha sett våra sjukt nöjda miner om inte Björn beskurit bilden redan innan redigering. Ni får helt enkelt föreställa er
 
 
Nu med plasten på. Herregud va nervöst, känns som att den kommer gå sönder bara man tittar på den. Men för 2000 kronor kan jag inte förvänta mig något långt liv för tunneln. Jag gissar att dörrarna med dragskedjor kommer ryka senast i höst. Funderar redan nu på att beställa hem lagningstejp och försöka förstärka i sömmar och dylikt.
 
Jag har verkligen varit i valet och kvalet angående den här tunneln. Dels är den ju inte speciellt snygg och jag har brottats med vilken prisklass jag skall välja. Den jag egentligen ville ha som har riktig växthusform kostar 10 000. Känns väldigt mycket för stålramar och plast. Efter att ha tjatat (bara lite) om detta sa Björn i ett svagt ögonblick att "det är ju bättre vi köper ett riktigt växthus om ett par år" och att jag köpte en superbillig tunnel i år. Om ett par år är ju max två år (eller hur!) så det körde jag på. Alltså en väldigt billig tunnel i år.
 
 
Tunneln är 6 gånger 3 meter och är placerad i ena hörnet av vår tomt. Här står den förhoppningsvis lite skyddad med häck och träd på två sidor. 
 
 
Inuti är det fortfarande luftigt. Planen var att ha förberett och byggt odlingsramar innan duken åkte på men så blev det inte. Det får bli att bygga senare. Även varmbänken hamnade på insidan. Min plan är att varmbänken skall vara här inne även nästa år för lite gynnsammare klimat. 
 
 
Jag köpte till ett förankringskitt med jordskruvar och skall sedan tynga ned plasten med grästuvor, det blir själva förankringen av tunneln.
 
Nu börjar den spännande delen med att fundera ut hur jag bäst odlar i tunneln. I det här kalla vädret var det svettigt att arbeta inne tunneln. Det bådar gott för allt som jag har planerat skall få plats där! 
 
tunnelväxthus
3
Cornelia

Min ligger fortfarande i kartongen ! Måste verkligen få upp den!!

Svar: Jag tittar nervöst ut varje dag men den har i alla fall hållt i 3 dagar :)
Emma Stille

Anonym

Grattis äntligen. Puss

Svar: :)
Emma Stille

Nina

Min ligger också ännu i lådan.. men snart hoppas jag gubben har passligt att hjälpa mej sätta upp den.

Svar: Heja! Ja för min del måste jag också lägga på ett kål och faktiskt få in nåt i den också! :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog