Det blir inte alltid som man tänkt sig - Att odla ogräs

Jag blev så full i skratt häromdagen, det här känner vi nog alla igen. I alla fall har jag gjort det här ett flertal gånger! Man ser en lite klutt med små spirande växter, man tänker att det där måste ju antingen vara något jag har sått eller en blomma som har fröat av sig. Är det i en rabatt låter man det vara för att se vad det blir när det växer upp, ser man det någon annanstans kan det till och med bli som för min moster, som även hon är en duktig odlar, att man plockar med sig den lilla klutten hem, delar upp och planterar i ny jord och fina krukor.
 
Och vips! Så har man sin egna våtarvsodling! Bara så där! Har man låtit dem växa upp i rabatten har man dessutom en miljard av deras avkommor att vårda då de i princip växer upp och blommar över dagen. 
 
 
Så här ser exemplariskt odlad våtarv ut! Har du gjort samma misstag?
våtarv
2

Sorbetmaskin

Äntligen lönar sig bloggen! Nä, skämt och sido, men för två veckor sedan vann jag en sorbetmaskin genom blogg.se där bloggen ligger. De tyckte jag skrev bra om trädgård och odling och sorbetmaskinen var belöningen. Inlägget som uppmärksammades handlade om tulpanrabatterna, den där med 500 lökar ni vet. Över 3500 personer har klickat in på just det inlägget och det är nytt rekord för mig på ett enskilt inlägg! Jättekul! 
 
Blir ju jättespännande att testa, jag återkommer med resultatet! 
 
Bloggen har ju blivit en rätt stor del av min vardag, jag skriver eller tar bilder hit nästa varje dag. Det var också syftet för mig, att låta odlingen och trädgården ta en större plats i mitt liv men ur en annan vinkel.
 
Något ni gärna får hjälpa mig med är att trycka på gilla knappen, både här på bloggen och via facebook. Då ser jag vad ni gillar och läsa mer av, det blir ett sätt för mig att veta att jag skriver relevanta inlägg.
 
 
Så här ser alltså rabatten ut som kammade hem sorbetmaskinen. Blir spännande att följa nu när sommarblommorna och grönskerna skall avlösa tulpanerna.
4

Med regn kommer sniglar

Med risk att bli tjatig så ut och leta sniglar! Oavsett om du har mycket eller lite odling, stor eller liten trädgård behöver vi alla delta i kampen. Igår kväll mötes jag av den här synen:
 
 
En av mina kollegor, Jonas, har myntat ett begrepp på jobbet som vi använder när saker känns lite jobbigt. "Hinder är till för att hålla oseriösa borta" Kändes extra träffande just här! Det ni ser på bilden är ju mördarsniglar men även åkersnigeln, det är den lite blekfeta svenska kusinen till den spanska skogssnigeln. Den är om möjligt ännu värre då den äter sig in i grönsaker och äter upp dem inifrån.
 
Vill du läsa om lite tips för att minska dina sniglar så finns detta under kategorin - På 10 minuter. 
snigeljakt
4
Powered by Jasper Roberts - Blog