Nu har jag sått i varmbänken!

Det har varit bråda dagar, idag börjar jag jobba! Efter att ha varit hemma i över ett år med Isak är det dags att  återvända till förvärvsarbetet. Det skall bli skönt! Det har varit en underbar tid men samtidigt jobbigt, som det är att vara hemma med barn. Mitt jobb är att leda en stor verksamhet och jag ser fram emot både roliga frågor och härliga kollegor.
 
 
Det jag kommer sakna är ju såklart de fina stunderna med ungarna, som oftast är rätt många när man tänker efter. Jag kommer också verkligen sakna Isaks förmiddagssovstund, då gick jag ut till hönorna och pratade med dem, gav dem mat och städade. Sen tog jag en liten tur i trädgården, nåt snabb projekt och sedan in för en kopp te innan han vaknade. Den stunden har inte infunnit sig de senaste dagarna, Isak har varit sjuk och inte kunnat sova. Därför tog det någon dag extra att så i varmbänken. Jag fick dela upp det i tre olika tillfällen och vattna blev först dagen efter. Men så kan det vara ibland med barn. När jag blir superfrustrerad så försöker jag tänka att jag får vara glad att barnen låter mig göra allt som jag ändå gör och får gjort. Det kunde ju varit ännu värre. 
 
Så vad sådde jag då? Jo, det blev en hel radda grejer. I varmbänken unnar jag mig att så tätt och lite av flera sorter. Här tänker jag på hur jag vill att salladskålen skall se ut i april. Bladen kommer skördas när de är små och fina.
 
 
Persilja, dill, koriander, rädisa, fyra olika sorters sallat, rucola, spenat, skogsskräppa, broccoli och morötter.
 
 
Här ser ni hur jag har sått kryddorna, det har jag gjort i breda strängar, snarare än ett och ett. Det här är egetskördat frö och därför kan jag unna mig att slösa med det. Eftersom jag inte har någon stress med att flytta denna bänken kommer jag att kunna låta en del av kryddorna stå kvar här om jag vill, jag har inte riktigt bestämt mig för det ännu. Därför har jag även unnat mig att så en liten rund morot som heter "Pariser Markt 5" här. Båda barnen älskar morötter och jag ser framför mig när vi får dra upp de första. Härligt!
 
 
Nytt för mig är skogsskräppa, en syrlig perenn som jag ser fram emot! Denna kommer jag sedan att flytta ut i trädgården senare i sommar.
 
 
Det här blev alltså årets sådd, nu är det bara att vänta. Va gott det skall bli! 
 
 
sådd i varmbänk
1
Anonym

Tack för ännu en mamma-"hemmatid" tillsammans! 2 barn 2 perioder har vi nu delat..många trött dagar då vi tittat hålögt på varandra över kaffe men oxå många mysiga utflykter o små äventyr har hunnits med så synd att vi fick avsluta denna omgång med att vi blev sjuka lång tid men men vem vet..kanske vi hinner med mera under barn 3(😱😂) ledigheten..??😂 Kram o lycka till på jobbet! Kram//Anna

Svar: Haha, tack själv vännen! Fint har det varit :) puss och kram!
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog