Hängkatsura


 
Bästa rean är ju som sagt växtrea. Förutom reatulpanerna tidigare i år känner jag på mig att detta kommer vara årets stora fynd. Jag har funderat lite på att sätta två träd längs fram i rabatterna, där alla rea tulparner står, för att få lite höjd och förstärka ingången till pergolagången. Diskuterade lite med Björn som i mina öron sa "ja det hade blivit jättefint, ta nåt rätt stort med kronor som går in i varandra" Ok, perfekt tänkte jag! Kanske klotrobinia eller klotlönn? Fina runda kronor som blir som ett valv när de växer ihop. Samtidigt är just klotrobinia ett lite mer exotiskt träd, eller i alla fall ser så ut, och kanske inte helt passar in. 
 
När jag sen kom till blomsterhandeln så såg jag dessa två hängkatsura. Perfekt! Björn älskar ju hängpil och hängbjörk och dessa blir ju inte så stora.
 
 
Jag var dessutom sjukt nöjd med mig själv över att jag fick hem dem efter att ha rivit halva inredningen inklusive taklampor i affären innan jag ens fick ut dem till parkeringen. När jag väl kom hem mötes jag av "herregud, hur tänker du? vi behöver ju absolut inga stora träd där! De kommer ju hänga in över huset!" Ja, 
det här med kommunikation är ju inte alltid helt lätt. Nu står de i alla fall på plats och skulle de mot förmodan växa in över huset så får det väl bli jag som rensar stuprören! 
 
 
Visst kommer det att bli perfekt!
hängkatsura
Powered by Jasper Roberts - Blog