Majas Björnbärskaka

 
Min kompis Maja, som förutom att vara en bra odlare också är en grym bagare/konditor. När jag var där för någon vecka sedan bjöd hon på den här underbara kakan. Här delar hon med sig av sitt recept. Perfekt tips nu när det snart är björnbärssäsong! Kanske skall passa på att testbaka redan nu med vinbär!
 
Recept:
 
4 ägg
4 dl råsocker
1/2 tsk vaniljpulver
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 250 gram björnbär - färska eller frysta
smör och socker uppepå
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form (28 cm i diameter). Använd gärna kokosflingor, det ger god smak. Vispa ägg, socker, och vaniljpulver pösigt. Sikta i vetemjöl och bakpulver och blanda försiktigt med en slickepott till jämn smet. Häll smeten i formen och tryck i björnbären. Hyvla kylskåpskallt smör över kakan och strö ett par matskedar råsocker på toppen. Det ger en krispig yta. Grädda ca 30-40 minuter. Kakan skall få fin färg men fortfarande vara lite, lite kladdig i mitten. Låt svalna något, pudra lite flrosocker över och servera med glass eller vaniljsås. Björnbären går föstås fint att byta mot valfri frukt eller bär, tex vinbär, hallon, rabarber eller äpplen. 
 
Lycka till! /Maja
 
Den var sååååå god!
 
Majas björnbärstårta - så som i himlen
1
Maria*

Har fotat receptet inför björnbärsskörden. Tack :-)

Svar: Perfekt, säg om du gillar det!
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog