På 10 minuter (och ett par veckor) - driva blomkvistar

Jag älskar jobb där man får maximal utdelning för minimal insats, gör du? Det här är precis ett sånt jobb. Det spelar ingen roll hur tråkigt väder det är ute, det här går supersnabbt. Har du som jag glömt vart du har lagt grensaxen kan det ta några minuter till. 
 
 
Om du inte redan har gjort det så ta ett varv runt trädgården och titta nära på de buskar och träd som du har hos dig. Du skall leta efter kvistar som har stora knoppar. Vid den här årstiden är det framförallt rosenkvitten som du ser ovan och forsythia som du ser nedan som är redo hos mig.
 
 
 Man kan ta kvistar av alla möjliga träd och buskar, men tex äpple och syren brukar jag vänta med. De tycker jag är svårare att lyckas med så här tidigt. Det kan också vara jättevackert att ta in grenar från träd utan blommor som tex björk och hassel. Tänk på om någon i familjen är pollenallergiker, de kan vara känsliga för detta.
 
 
Den här hinken räcker till flera omgångar med fin blomning. Jag ställer den mörkt i källaren och när jag ser att knopparna växer tar jag upp en eller ett par grenar i taget. Både rosenkvitten och forsythia är verkligen inga favoriter i trädgården för mig när man ser till blomningen i vanliga fall. Jag gillar inte riktigt vare sig gult eller rött. Speciellt rosenkvitten blir ljuvlig när den drivs mörkt, då blommar den i svagt rosa istället för rött.
 
 
Det är svårt att se på denna bild men rosenkvitten är underbar med skir blomning på bar kvist. Har du inga möjligheter att ställa mörkt och svalt så prova ändå. Men var då duktig och duscha dina kvistar, annars torkar knopparna och ramlar av. Ut och klipp grenar och testa!
driva blomkvistar - forsythia - rosenkvitten
1
Marie

Jag fick en förra året som blev helt magisk👍

Svar: Det kommer snart en ny :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog