Frysta tomater

Du vet väl att det går alldelles finfint att frysa tomater? Det är ett enkelt sätt att förvara skörd som man inte kan, vill eller orkar ta hand om när man skördat. För mig kommer det alltid en punkt då det liksom blir tomatoverload och allt mognar samtidigt! Det blir ofta väldigt vackra uppläggningar, men som sagt lite mycket på samma gång.
 
Vem längtar till egenodlade tomater? Här är sorterna Genovese (den bubbliga), Malachite Box (den gröna), Indigo Rose (den lilaröda), Principe Borgese (den röda) och Berit Svanströms gula körsbärstomat. Den sistnämnda är en namnlös sort men är uppkallad efter min mosters gamla chef som är upphovet till fröna :) 
 
Tomaterna slänger man bara in hela, eller i bitar om de är stora, och tar fram när man vill göra smarrig tomatsås, gryta eller soppa.
 
Direkt från frysen.
 
Här förgyller tomaterna dagens köttfärssås.
 
 
Jag lovar att påminna om detta tipset igen när det väl är skördedags för tomaterna i sommar. Men detta är också ett fint sätt att ta tillvara på köpetomater som börjar bli lite tråkiga. Har man en eller två lite skrumpna tomater är det bara att börja en liten tomatpåse i frysen. Perfekt sätt att undvika matsvinn!
frysa tomater - minska matsvinn - tomater
4
Anonym

Älskat!! Kram Anna

Svar: Tack! :)
Emma Stille

Anonym

Älskat!! Kram Anna

Rost och rädisor

Puh, vad skönt att det äntligen går att kommentera. Försökte igår från mobilen, men då var man tvungen att registrera sig på blogger.
Härlig och färggrann tomatskörd. Visst kan det bli väldigt mycket ibland och bra tips att frysa ner. Har du provat att göra ketchup? Vi kan inte tänka oss köpeketchup nuförtiden och det börjar sprida sig i umgänget också.
Hittade hit via insta och det ska bli kul att följa dig.
Allt gott
/Anette

Svar: Nej jag har inte provat ketchup. Har du nåt bra recept? Nu har jag gjort en FB-sida till bloggen så att man lätt skall kunna se inläggen. Är du på facebook? Kommer lägga in lite blänkare på instagram också så att de som är där hittar till mig. Det är ju lite svårt det här med att promota sig själv ;) hur har du gjort?
Emma
Emma Stille

Rost och rädisor

Nej, jag är nog inte så bra på att promota mig själv och har inte fb.
Mejla mig din adress så ska du få receptet anette.brunsell@gmail.com
/Anette

Powered by Jasper Roberts - Blog