Min trädgårdsbok

 
 
Att föra trädgårdsdagbok är toppen. Här gör jag min planering och antecknar datum för sådder. Jag brukar även skriva då och då när jag gör olika projekt eller när jag vill utvärdera tex skörd eller nytt odlingssätt. När jag var riktigt pysslig och hade tid, alltså väldigt länge sedan - innan de osovande barnen, printade jag ut bilder och skrev text till. 
 
 
Här är några favoriter som jag odlade i vår förra trädgård på Tjörn.
 
Boken är en ritbok med olinjerat lite tjockare papper och svart pärm. På pärmen har jag printat ut kort, på vanlig printer, från min förra trädgård och klistrat ihop i ett kollage. Texten är utskriven på vitt papper och sedan limmad på ett rivet blomsterpapper. Lätt fixat! Det blir både roligt och enkelt att ha dina anteckningar på ett ställe, dessutom kul med lite "old school" i pappersformat. 
 
Här skissar jag även hur jag skall arrangera alla grönsaker inför varje säsong, det är ett roligt pussel och ändrar sig flera gånger. Ibland hjälper Bianca mig att rita dit grönsakerna, de är både fina och praktiska att spara från år till år. Här ser jag lätt hur jag skall flytta runt saker, för att få viss växtföljd men även för att få det fint.
 
 
Det här blir en jättefin present till någon som har en trädgård, då kan du ta bilder från tidningar eller trycka ut från nätet.
 
Hur kommer din se ut?
 
trädgårdbok - trädgårdskalender
2
Maria*

Gud så ambitiöst! Det är inte så att jag inte fattar grejen, jag har gjort otaliga försök själv ..... senast för 3 år sedan, men då köpte jag en "färdig" dagbok för ändamålet på ICA. Den var ganska dyr. Jag skrev två inlägg. Ett om sättpotatisen jag köpt och ett om sparrisen jag beställt på Österlen. Det blev många kronor per ord, om man säger .......

Nu försöker jag bara måla upp en grov skiss över befintligt köksland ...... inser att alla fröerna jag köpte inte får plats ...... i år blir det nog ännu mindre gräsmatta kvar till hösten.

Svar: Hahaha, jo jag var ordentligt ambitiös i början. nu blir det mest sådder och annat, men när jag väl kommer ihåg det är det toppen. Verkligen bra att kunna gå tillbaka till :) och helt rätt, gräsmatta är ju helt överskattat :) håller precis på att muta in mig på min mans "del" av tomten. En ca 400 kvm stor gräsmattebit som han skall ha för att leka med barnen. Bara att det är aldrig någon där... Ett tunnelväxthus hade ju varit bra ;)
Emma Stille

Maria*

Det är mycket lättare att få med barnen att odla än att få dem att klippa gräsmattan, är också ett argument .....
Klart Emma ska ha en tunnel :-D , hälsa från mig.

Svar: :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog