Gödsla med bokashi

 
Ok! Första hinken bokashi har kommit ut i odlingarna. Passade på när jag sådde spenat i ett par av pallkragarna. Kolla in länken nedan om du missade det inlägget. 
 
 
Alla bäddar ser ut så här hos mig. Ett tjockt täcke med gräsklipp täcker jorden och hindrar ogräs, gödslar och skapar underbar jord. Nu fick detta täcke flytta över till nästa pallkrage då jag både skulle gödsla och så.
 
 
Jag skottade över ett par spadar med jord i en skottkärra för att komma en bit ned i jorden.
 
 
En hink räckte precis till ett lager som täckte en pallkrage. Sen var det bara att ösa på jorden igen och så spenat. Jag tänker att när det väl börjar växa och rötterna når ned hit är matavfallet nedbrutet. Enligt instruktionen skall man vänta två veckor om man skall plantera i materialet. 
 
Min plan är att jag skall gödsla en pallkrage i taget på detta sätt och arbeta mig igenom landen. Just nu känns det inte som vi producerar tillräckligt med avfall för att bli självförsörjande på gödsel, jag skulle ju vilja ha detta till tomatkrukor och blomkrukor också! Några grannar som är sugna på att bli av med sitt matavfall?
 
 
 
 
gödsla med bokashi
Powered by Jasper Roberts - Blog