5 favoritmöbler

 Vårt hus är byggt på tidigt 1940-tal, något som vi inte alls tyckte passade huset. Vi har försökt att hålla oss till en lite äldre stil och i och med det rev vi i princip både hela utsidan och insidan när vi renoverade. På vår övervåning var det i princip en oinredd vind. Ett helt våningsplan i furu, ja det fanns lite att göra. Med det passade oss fint, vi fick plats att göra tre sovrum, toalett och vardagsrum på denna yta.
 
 
På övervåningen, i det som skulle bli vårt sovrum, stod en stor jättetung byrå. Så tung att den inte gick att flytta. Björn röstade för att slå isär den och bära ned men jag fick en idé som tillslut blev verklighet. Vi sköt in byrån så långt vi kunde till väggen, där det ändå är snedtak och sedan byggde duktiga snickaren Jonas en vägg runt byrån. Vid sidan finns en liten dörr så man kan komma in bakom. På det viset fick vi den fina byrån som sänggavel, det går att öppna både luckor och lådor och inbyggd förvaring. Jag har inte heller gjort någonting med den, den slitna fina patinan är kvar. Väldigt kul att kunna behålla en möbel som antagligen alltid har funnits i huset. Och nej, i vanliga fall är det aldrig bäddat :)
 
 
Den här lilla byrån står också i vårt sovrum. Den hittade jag vid sopcontainern när jag bodde på Hisingen i Göteborg. Den fick då en väldigt slarvig vit målning som jag sedan slipade bort på vissa ställen, hela byrån var röd från början. Det här är mitt favoritsätt att måla på. Det funkar fint på möbler som det inte är så mycket slitage på elle som behöver ha en blank yta. Det går supersnabbt, går åt lite färg och är enkelt.
 
 
Även denna fina spegel och bord finns i Björns och mitt sovrum och står mellan våra små walkinclosets. Den har jag köpt på Blocket och den var svart och mörkt träfärgad vid köpet. Jag har sparat vissa mörka detaljer för effekt och för att framhäva vissa linjer, resten är målad i en högblank bruten vit kulör. 
 
 
Den här byrån målade jag till Bianca redan när hon var bebis, hon hade alla sina kläder här i när vi bodde i Kyrkesund. Nu står den i hennes rum och rymmer diverse småblock, ritpapper, lego, julpynt och utklädningskläder. Kan inte komma ihåg om jag har köpt eller fått denna med det är en gammal furubyrå. Byrån har jag slipat och betsat med en mörk träbets, sedan målat med slarvtekniken och satt på nya handtag. Till dessa projekt är det perfekt att köpa färgprover, det går ofta åt lite färg och i stället för att lägga massa pengar på färg som man sedan inte kommer använda funkar dessa burkar fint.
 
 
 Även detta är ett furuskåp som jag fyndat på Blocket. Vitrinskåpet är målat med en halvblank bruten vit kulör. Det här är lite ordentligare målat och rätt pilligt med alla rutor men också ett av både de finaste och mest funktionella möblerna hos oss. Detta skåp står i köket och kostade med färg och inköp 600 kronor. Välspenderade pengar! Här förvarar vi vinglas, tårtfat, tillbringare, assietter och kokböcker. Ovanpå ryms den stora champagnekylaren, den fyller vi upp på sommaren när det är fest! 
 
byrå - favoritmöbler - måla om möbler - möbelrenovering - vitrinskåp
1
Anonym

Jag har följt utvecklingen och vet att det hon skriver är sant och tiden hittar hon genom att fokusera i små och många moment och då ryker tv såpor all världens väg Hon är konsekvent och följer sin "gröna" tråd och inre känsla för vad som skapar ett personligt hem

Svar: Va fint skrivet, tack! :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog