Pumpasoppa

Det blev som sagt mycket pumpa i år. Jag älskar stora grönsaker och kan inte undgå att bli imponerad av pumporna växtkraft. 
 
 
Vad gör man då med allt. En klassiker är ju så klart pumpasoppa. Går att variera en massa men här är en variant jag gillar. 
 
Såga upp en liten pumpa eller en fjärdedel av en stor och baka i ugnen. Salt, peppar och olja.
 
 
 Baka tills pumpan ser ut så här:
 
 
Recept:
 
Ugnsbakad pumpa
Creme fraiche  
Citron
Ingefära
Buljong
 
Ta loss pumpaköttet och lägg i en kastrull. Späd med en god grönsaksbuljong och låt småputtra. Riv ingefära och tillätt. Pressa i citron och rör ned creme fraiche. Mixa slätt, smaka av med salt och peppar och späd med mer buljong om det behövs. Prova dig fram med citronen och ingefäran. De bryter av och gör att pumpasoppan inte bara smakar sött. Servera gärna med creme fraiche och pumpafrön.
 
 
Smaklig spis!
Pumpasoppa - så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog