Fogsvans i köket - pumpaslakt

 
Det är ju alltid kul att använda verktyg! Speciellt i köket. I år har jag nämligen odlat 2 stycken stora exemplar av sorten "Hubbard large blue". Det är helt lönlöst att ens försöka med kniv.
 
 
Wow! säger Isak. Jag håller med. Fyra delar fick det bli innan jag gav mig på skalen med kniv.
 
 
Rensade på insidan.
 
 
Fruktansvärt jobbigt att få bort skalen. Jag orkade skala halva. Den tredje biten sågade jag isär med skalet på och den fjärde ligger i orangeriet och väntar på bättre tider. 
 
 Är det nåt jag skulle odla för att verkligen överleva och mätta många så är det pumpa. Vilka mängder med mat!
 
 
En halv pumpa blev 5 kilo upprättad i fryspåsar.
 
Recept någon?
pumpa - så som i himlen
1
Anonym

Wow, älskar pumpa just för att det blir så mycket mat. Fryser du som den är så där i bitar? Jag gjorde en jättegod gryta ned pumpa, från buffetidningen, den hette linscurry med pumpa, kokos och lime kolla om du kan googla annars kan jag skicka receptet, den rekommenderas

Svar: Kul, det måste jag prova, jag googlar. Jag fryser ned som det är för att det är enklast :) funkar för det mesta!
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog