Fixa hönsdörren

Tack vare en av mina kollegor, Patrick, så har jag världens smartaste hönslucka. Det är en liten maskin som hissar upp och ned hönsluckan automatisk efter inprogrammerad tid. 
 
 
Själva drivenheten har jag satt nära nätet och klippt upp ett litet hål så att jag kan nå in utan att gå in i hönsgården. 
  
 
Sen går det en lina, som jag har utökat, runt två runda brickor fram till luckan. Luckan sitter i två lister med urfrästa spår. Enkelt och genialiskt. Detta innebär att jag inte behöver öppna och stänga för hönorna utan kan tex ha sovmorgon utan att ha dåligt samvete. Mat och vatten har de alltid inne och jag tittar till dem när jag går och kommer från jobbet. 
 
 
Men de stora väderväxlingarna gör att trät sväller och luckan kan inte gå ned ordentligt. Så idag har jag flyttat ut en av skenorna lite för att se om dörren kan åka igenom lättare. 
 
 
Bästa verktyget, skruvdragaren. Alla borde ha och kunna hantera en sån här, män, kvinnor och barn! Isak fick sin första i plast igår. Bianca kör med riktig sen förra året. Det gäller att börja i tid.
 
Imorn får vi se om det blivit bättre med dörren. Håller tummarna. 
hönshus
1
Jens

Fint system, men dyr apparat!

Svar: Kostade 1000 kronor, så värt pengarna. I alla fall för morgontrötta mig :)
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog