Solrosor

 
Jag är ju som sagt inget fan av gult och rött. Men även jag börjar mjukna. Och vem kan stå emot solrosor? Nä, just det, ingen! Höga solrosor stod på biancas önskelista så det fick det bli. Vi valde en gul och en röd. Jag såg en samplantering med solrosor och grönsaker förra året som var underbar och tänkte att i år så provar jag med.
Hos mig är det ju alltid problem med plats så därför tänkte jag att solros, majs och märgärt kan funka. Stötta varandra, ärterna får klätterstöd, alla blir höga. Lät ju toppen!
 
 
De röda solrosorna är verkligen underbara med röda insidor och gula utsidor. Tanken med solrosorna var att kunna ta en del frö till nästa år men också att fröna kunde bli fjäsk till fåglar eller hönor.
 
 
Däremot underskattade jag höjden på solrosorna. Nu är de ca 2,50 höga och verkar inte stoppa där. Inte helt problemfritt på en blåsig tomt! Dessutom finns det knappt någon sol till den stackars majsen. Ärterna verkar klara det fint däremot och kommer nog ge en del skörd trots allt. Här kan jag alltså konstatera att det blev en fin men inte så produktiv odling i år. Å andra sidan vet jag inte om majsen hade blivit bättre ändå med det här vädret. I vilket fall har jag fastnat för solrosor. Kanske några lägre sorter nästa år....
majs sweet nugget - märgärt alderman - solros
2
Maria*

Samma här - blåshål där vi bor och planerar en låg sort näst år ...... mina blev höga och fina i år och liggande.

Svar: ja visst är det typiskt! Det är ju så maffigt med höjden. Har ett par som har klarat sig och en som är dubbelt så hög som Bianca, det tycker hon är festligt!
Emma Stille

Maria*

Ja, tänk dig att ha ett helt fält :-) .... kul att odla med barn och att de får se det pyttelilla fröet bli större än hon själv är.

Svar: ja tänk! vi får väl båda satsa på lite lägre sorter nästa år så att det blir lite mer stabilt. Dessutom är jag sugen på om det finns någon sort som har huvuden som är mer uppåtvända. Speciellt de röda nickar med tunga huvuden. Det gör det svårt att se hur fina de är!
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog