På tio minuter - Vitlöksfläta

 
Nu har vitlöken fått ligga och torka i ca en vecka. Nu har jag klippt av rötterna och putsat skalen. Efter att sorterat bort de jag hade skadat med spaden, årets utsäde och ett gäng som jag skall ge bort, blev det 2 fina flätor kvar.

 
Jag har sorterat dem i två storlekar för att få jämna fina flätor. Flätar gör man som när man gör inbakade flätor. Kolla youtube om ni behöver hjälp, jag har tyvärr ingen egen film på flätandet. Nu får de hänga som fina prydnader i orangeriet tills de skall tas in.
så som i himlen - vitlöksfläta
1
Maria*

Höll på att slita mitt hår, som jag kämpade ...... sedan gick jag in och hämtade snöre! Nu ska jag youtuba och se om jag kan lära mig fläta tills jag ska plocka upp resten av vitlöken.

Svar: Haha, du är underbar! Såklart det funkar med snöre :) ett tips är att tänka som om man gör en inbakad fläta. MEN istället för att ta en ny slinga/vitlök när du skall göra nästa varv så gör jag ett varv och sedan lägger jag på den nya vitlöken på den slingan som ligger överst. Sen gör jag ett nytt varv (och då bakas vitlöken in) och sedan lägger jag på en till vitlök. Vet inte om du hänger med, det är ju typ omöjligt att förklara i text ;) men som sagt, snöre funkar fint!
Emma Stille

Powered by Jasper Roberts - Blog