Kål, kål, kål

 
Jag blir lika glad varje gång jag tittar på kålen. Trots att den är sen i år pga kyla och slarv av mig med dålig jord och omskolning så är kål så otroligt tacksamt att odla. Bara storleken gör mig glad! Foderbladen är gigantiska och man riktigt hör hur det knakar i bladen!
 
 
Varje år tänker jag att jag måste ha ett större kålland. Här har jag tagit av nätet för att få glädja mig lite åt härligheten. Och klämma larver, jaga sniglar och gallra lite foderblad. Årets nät har givetvis gått sönder och till nästa säsong ska jag ta fasta på Marias tips om riktigt nät från Lindbloms.  
 
 
Förutom att vi vid det laget förra året både skördade blomkål och spetskål så växer det på fint i landet. Jag har lyckas hyfsat med avstånden och nästan med fördelningen av plantor. Isak hjälpte mig vid planteringen och tyckte att det var onödigt med etiketter. Kål är både som frö och unga plantor förvirrande lika, så jag har planterat färre spetskål och fler blomkål än tänkt. Men det ska vi nog överleva! 
 
För er som odlar kål kan jag tipsa om att angreppen från skadedjur, framförallt sniglar, är mycket mindre på röda grönsaker och på de som har röd/lila bladnerv. Ännu större anledning att odla snyggaste spetskålen "Kalibos" som du ser överst i inlägget.
kalibos - så som i himlen
Powered by Jasper Roberts - Blog