Syrad chilisås - första omgången klar

För ca två veckor sedan la jag upp ett inlägg om syrad chilisås. Här kan ni se resultatet. När den syrade chilin har stått i 10 dagar separerar man vätskan och chilin. Sen kryddar man, jag har i en tesked socker och äppelcidervinäger. Men tar man ett djupt andetag och mixar. Späd med spadet om det behövs. Om du har stark chili, använd handskar  och gärna glasögon och stå med bra ventilation. Den chilin som jag använde nu var j....kligt stark. Det räckte att öppna locket så fick jag rethosta. Mixa fick jag göra utomhus.
 
 
Flera av årets chiliplantor har jag fått av Nina. Vi har båda lite oordning p våra plantetiketter i år, så fråga mig inte om sorter. Jag hade kört en blandning här med det är någon av dem som är riktigt stark, ca 500 000 scoville. Frågan är bara vilken?
 
 
 
När man syrar behåller chilin sin fantastiska färg och det riktigt lyser om de små burkarna. Nu gäller det att fundera ut vem man kan pracka på lite chilisås? 
 
Pappa det står en flaska och väntar på dig :) och ja, den är stark!
 
 
 
chilisås - så som i himlen
4
Powered by Jasper Roberts - Blog